Savarine

http://assets.acasatv.ro/assets/acasatv/2010/06/04/articles/18303/images/thumb_size3.jpg
Ingrediente:

5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de pespet fin
1 lingura de faina
300 ml apa
200 g zahar
5 linguri esenta de rom de la Dr. Oetker
Pentru umplutura
300 ml smintina pentru frisca
1 plic intaritor pentru frisca de la Dr. Oetker
3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr. Oetker
putina dulceata de cirese

Mod de preparare:


Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul pina devin ca o spuma tare, dupa care se adauga galbenusurile batute putin.
Faina se amesteca cu pesmetul dupa care se adauga (in ploaie) peste albusuri.

Formele de savarina se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet dupa care se toarna compozitia in ele.
Savarinele se coc la 161 grade Celsius pina ce prind o culoare aurie si trec de testul cu scobitoarea.

Siropul se prepara astfel:


Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se ia siropul de pe foc si se adauga romul.
Dupa ce savarinele s-au copt le scoateti din cuptor si din forme si le asezati intr-un vas mai inalt si se toarna siropul peste ele.Se lasa savarinele impreuna cu siropul la rece pina cand se absoarbe tot siropul.
Se prepara frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca.
Se taie capacelele savarinelor si se umplu din belsug cu frisca, dupa care se decoreaza cu putina dulceata.
PP: Zahar pudra cu aroma de vanilie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retele de pe tot mapamondul probate de persoanele care au inscris aceste retete pe site-ul nostru!
 
MERGI SUS^