Placinta cu mere


http://assets.acasatv.ro/assets/acasatv/2010/06/11/articles/18467/images/thumb_size2.jpg
Ingrediente:

Pentru umplura:

25 g unt
4 mere mici

Pentru aluat:

125 g
margarina sau unt moale
125 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
1 praf de sare
½ fiola aroma de lamaie
3 oua
200 g faina
2 lingurite rase praf de copt de la Dr. Oetker
2 ling
uri de lapte

Pentru decor:

2 linguri dulceata de caise
1 lingura de apa

Mod de preparare:
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul
Cuptor electric: 180ºC
Cuptor cu aer cald: 160ºC


Pentru umplutura se topeste untul intr-o oala mica. Se decojesc merele, se scot samburii, se taie in 4 si se zgarie de mai multe ori pe de-a lungul feliei.


Se amesteca untul sau margarina cu un mixer. Se adauga turnand putin cate putin si amestecand continuu zaharul, zaharul vanilat, sarea, aroma de lamaie, obtinandu-se o pasta omogena.


Se incorporeaza apoi ouale, batand fiecare ou timp de ½ min la treapta cea mai mare a mixerului. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza, dupa care se adauga laptele. Se toarna aluatul in forma si peste el se pun in forma circulara merele (vezi poza) si apoi se ung cu untul. Se introduce aluatul la cuptor, in partea de jos a cuptorului. Prajitura se coace timp de aprox.45 min.


Pentru glazura se trece dulceata printr-o sita, se amesteca cu apa si aduce la fiert amestecand continuu. Glazura se intinde pe prajitura imediat ce se scoate de la cuptor. Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retele de pe tot mapamondul probate de persoanele care au inscris aceste retete pe site-ul nostru!
 
MERGI SUS^