Dulceata de mere cu caramel


http://assets.acasatv.ro/assets/acasatv/2010/06/09/articles/18420/images/thumb_size2.jpg
Ingrediente:
500 g zahar
1 plic Gelfix 2:1 de la Dr. Oetker
2 caramele
650 g mere curatate si spalate
350 ml suc de mere
1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie de la Dr. Oetker

Mod de preparare:
2 linguri de zahar se amesteca cu gelifiantul si se dau deoparte.
Restul de zahar se topeste intr-o cratita la foc mediu, amestecand continuu, pana capata o culoare brun-deschisa. Se da zaharul caramelizat deoparte si se adauga cele 2 caramele, se omogenizeaza dupa care se lasa la racit.(Se lasa la racit ca sa nu sara atunci cand se adauga celelalte ingrediente lichide).
Intre timp se curata merele de coaja si de miezul cu samburi, se taie cubulete, se cantaresc 650 g si se amesteca intr-o oala cu sucul de mere, gelifiantul amestecat cu zahar, zaharul vanilat Bourbon si sarea de lamaie. Peste acestea se adauga zaharul caramelizat racit si se aduce la fierbere la foc mediu, dupa care se clocoteste timp de 3 minute. Borcanele se umplu cu dulceata pana la filet, se sigileaza si se tin pe capac timp de 5 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retele de pe tot mapamondul probate de persoanele care au inscris aceste retete pe site-ul nostru!
 
MERGI SUS^